De succesvolle Lewisia Elise Mix heeft een opvolger: Elise Ruby Red, een prachtige éénkleurige Lewisia cotyledon. Producenten hebben nu de optie om een éénkleurige te telen, samen met Elise White en Mix. De rijke en doorlopende bloei zorgt voor een delicaat ogende pot- en tuinplant, die toch zeer sterk is. Elise Ruby Red bloeit vier of vijf maanden na het zaaien en gaat door tot de eerste vorst. De plant bloeit de hele zomer door en is een echt juweel voor bloembedden, perken, potten en rotstuinen. Lewisia Elise Ruby Red kan uitstekend tegen hitte en droogte maar presteert ook erg goed in koelere omstandigheden. Ze overwintert probleemloos indien ze tegen natte weersomstandigheden wordt beschermd.

Images

Awards

In detail

Gold Medals worden uitgereikt voor de nieuwste doorbraken in veredeling. De Fleuroselect-jury was diep onder de indruk van de oogstrelende, enkele kleur en de buitengewone teeltprestatie – reden genoeg om Elise Ruby Red een Fleuroselect Gold Medal toe te kennen. “Diamonds are a girl’s best friend?”. Dat gaat niet langer op. Aan de kant voor Elise Ruby Red!

Marktwaarde

Precies waar de teler op zat te wachten! Een éénkleurige Lewisia cotyledon die in het eerste jaar bloeit met zeer goed kiempercentage en een uniforme groeiwijze. Elise Ruby Red heeft geen koudebehandeling nodig en kan bijgevolg veel sneller geproduceerd worden. De noviteit valt op in de retail door de unieke kleur en de uitstekende houdbaarheid. Consumenten zijn gek op deze zonaanbiddende succulent die volledig bestand is tegen hitte en droogte en heel de zomer lang doorbloeit. Elise Ruby Red, een éénkleurige Lewisia verkrijgbaar vanaf volgend seizoen!

Achtergrondinformatie

Lewisia’s zijn inheemse wilde planten uit het noordwesten van de VS. Ze zijn genoemd naar Meriwether Lewis, die ze in het begin van de 19e eeuw vond tijdens een expeditie waarin hij probeerde een goede landroute vanuit het oosten naar de westkust te vinden. Van oudsher worden lewisia’s als meerjarige planten in onverhitte kassen gekweekt. Veredeling leidde tot de Lewisia Elise-serie die in het eerste jaar al bloeit, wat de plant tot een vrolijke en aantrekkelijke eenjarige perkplant maakt.

Technische informatie

Noviteit:

Lewisia cotyledon met een nieuwe, aparte kleur die in het eerste jaar bloeit. Rijke en doorlopende bloei gedurende heel het seizoen.


Kleur:

Robijnrood


Bloem:

Enkel, 2,5 cm diameter


Type:

Eenjarig, zaadvast, diploïde


Toepassing:

Perkplant, Potten


Zaad:

Ca. 2.000 zaden per gram, ontkiemingspercentage 70-80%


Plant:

Hoogte 12-15 cm, breedte 15-20 cm, rozetvormige groeiwijze


Teelt:

Begin januari zaaien in trays bij 18-20°C en vanaf midden februari in de tuin. Bedek het zaad met vermiculiet en houd het vochtig maar niet nat. Opkweken bij 17°C dag- en 15°C nachttemperatuur in een goed drainerend medium zoals peat of kokosvezel. De zaailingen kunnen na acht weken worden verplant en worden afgekweekt bij 10-13°C.


Beplanting:

Zet ze in een 10,5 cm-pot of per drie pluggen in een 15 cm-pot. Lewisia presteert optimaal in potten.


Registratiegegevens

Veredelaar:

Floragran


Aanmeldingsnummer:

03/15


Beschermingsduur:

8 jaar


Vervaldatum:

31-12-2024