Bloemen voor de eeuwigheid, dat was het doel van Dalina tijdens het veredelingswerk aan deze magnifieke dubbelbloemige crèmewitte osteospermum. In vergelijking met andere dubbelbloemige osteospermums is Enrico een ware bloemenweelde. De plant bloeit ook veel langer, het hele seizoen door. Enrico doet het uitstekend in een koeler klimaat zoals dat van Noord-Europa, en ziet er geweldig uit in potten, op het terras en in de tuin.

Een doorbraak in de veredeling, dat is waar Fleuroselect naar zoekt in de Gold Medal-proeven. Met een totaal van 17 punten op 20 scoort Enrico
uitzonderlijk hoog op het gebied van groeiprestatie, innovatie, ‘wow’-factor, aantal bloemen en bloeiduur. De Fleuroselect-jury kent aan deze magnifieke innovatie in osteospermum dan ook zeer graag een Gold Medal toe.

Images

Awards

Marktwaarde

Enrico zal in de gehele keten in de smaak vallen. Dankzij de stabiliteit en de uniforme compacte groei is deze uit stek opgekweekte winnaar zeer makkelijk te produceren in de kas. De bloemen sluiten zich niet in het donker of als het kouder wordt, wat veel voordelen biedt in de winkel. Consumenten zullen vallen voor de lange levensduur en de grote hoeveelheid dubbele bloemen van deze plant. Enrico, de nieuwe generatie osteospermum.

Achtergrondinformatie

Osteospermum hoort bij de Calenduleae-familie, die weer een bescheiden onderdeel is van de zonnebloemen/margrieten-familie Asteraceae.
Osteospermums worden veel geteeld en zijn vaak vinden in de zomerbeplantingen van parken en tuinen. Dalina Genetics heeft met Enrico succesvol het aantal bloemen vergroot en de bloeiperiode verlengd, en daarmee een fantastische zomerkoning gecreëerd.

Technische informatie

Noviteit:

Dubbelbloemige osteospermum, met een stabiele dubbelbloemigheid, die het erg goed doet op het terras. De variëteit blijft zeer lang groeien en bloeien. Enigszins winterhard.


Kleur:

Crèmewit


Bloem:

Dubbel, 6-7 cm diameter


Type:

Eenjarig, diploïde, verkrijgbaar als stek of als jonge plant


Toepassing:

Potten, terras of in de tuin


Plant:

Hoogte 35 cm, breedte 25 cm, staande plantvorm


Teelt:

Bij 18-20°C gedurende veertien dagen laten bewortelen. Toppen tussen het vijfde en zesde blad. Verder opkweken bij 18°C met een daglengte van minimaal 14 uur. Groeiregulator: CCC, 3 o/oo, 4 liter/m2, van bovenaf of onderaf. Na elf weken verplanten.


Beplanting:

Eén plant in een 11 cm-pot of 30-42 planten per m2.


Registratiegegevens

Veredelaar:

Florensis


Aanmeldingsnummer:

403/17


Beschermingsduur:

8 jaar


Vervaldatum:

31-12-2025