Van Helsinki tot Palermo, van Californië tot Moskou... heel de wereld gaat door het lint vanwege Double PinkMania! Deze laatste toevoeging aan de MiniFamous®-serie is een zomerkampioen die het uitstekend doet in alle klimaatzones dankzij het versterkte wortelstelsel en de stralend roze dubbele bloemen, die zelfs tijdens de heetste zomerdagen hun kleur niet verliezen. MiniFamous® Double PinkMania! blijft continu bloeien van mei tot en met oktober. Het is de perfecte keus voor het terras, de patio of de tuin doordat de plant goed gedijt in volle zon of halfschaduw.

Images

Awards

In detail

Een Gold Medal wordt uitgereikt aan een ware doorbraak in de veredeling, en dat is deze calibrachoa zeker. De jury had in het bijzonder waardering voor de fraaie roze dubbele bloemen van de Double PinkMania!, de halfhangende groeiwijze en het doorlopende bloeiseizoen. MiniFamous® Double PinkMania!, dubbele bloem, dubbele impact.

Marktwaarde

MiniFamous® Double PinkMania! past in alle teeltplannen voor gemiddeld grote calibrachoa’s en kan als een enkele plant worden geteeld of in een gemengde mand. Door te kruisen is het wortelstelsel versterkt zodat deze calibrachoa het zeer goed doet in alle klimaatzones. De stevige wortels en de stabiele bloeikleur zorgen voor een uitstekende houdbaarheid terwijl de magnifieke dubbele bloemen de aandacht trekken op elk verkooppunt. Consumenten zullen ondersteboven zijn van de doordringende roze kleur en de doorlopende prestaties in de tuin, van mei tot en met oktober. MiniFamous® Double PinkMania!, sterk en indrukwekkend!

Achtergrondinformatie

Calibrachoa is naar een 19e-eeuwse Mexicaanse botanist genoemd, Antonio de la Cal y Bracho. De soort is nauw verwant aan de petunia, maar er zijn verschillen in uiterlijk en bevruchtingswijze die duidelijk maken dat het echt twee soorten zijn. MiniFamous® Double wordt gekenmerkt door een goed wortelstelsel, zeer vroege bloei en een lange bloeiperiode. Daarmee zet Selecta one een nieuwe standaard neer voor de vegetatief vermeerderde dubbelbloemige calibrachoa.

Technische informatie

Noviteit:

Roze, dubbelbloemige calibrachoa met vroege bloei, bolvormige groeiwijze. Presteert geweldig in de zomer. Beter gevulde, grotere bloemen.


Kleur:

Roze


Bloem:

Dubbel


Type:

Eenjarig, diploïde


Toepassing:

Potten, hanging baskets, perken


Plant:

Hoogte 15 cm, breedte 30 cm, halfhangende groeiwijze.


Teelt:

Zet in week 5-9 één plug in een 10,5 cm- tot 12 cm-pot, of drie pluggen in een hanging basket van 25 cm in week 2-6. Houd de temperatuur de eerste drie weken op 20°C en daarna op 17°C. Pas in de ochtenden een koudebehandeling toe als de wortels de rand van de pot hebben bereikt. Zorg dat de planten gelijkmatig vochtig blijven.


Beplanting:

Zet zes weken na oppotten drie planten in een pot of hanging basket van 28 cm.


Registratiegegevens

Veredelaar:

Selecta one


Aanmeldingsnummer:

401/16


Beschermingsduur:

8 jaar


Vervaldatum:

31-12-2024