Stel je de zomerzon voor die langzaam in de oceaan verdwijnt. De romantische reflectie die je dan krijgt, is net het kleurenspel van de nieuwste Osteospermum ecklonis van Selecta one. Verschillende tinten oranje lopen over in een donkerpaarse kring die het hart van de bloem omcirkelt.

In de FleuroStar-wedstrijd zoekt men naar de winnaar met de ‘wow’-factor, oftewel de nieuwe pot- en perkplant die de meeste visuele impact en het grootste commerciële potentieel heeft. En de osteospermum Purple Sun past perfect in dat plaatje. De jury van experts was onder de indruk van de prachtige kleurencombinatie en de grote hoeveelheid bloemen; eigenschappen die voor veel impulsaankopen zorgen. Bovendien heeft Purple Sun een uitstekende vertakking, en de plant is makkelijk in elk bestaand productieschema van osteospermums te integreren. Purple Sun zal wereldwijd vele harten gaan veroveren.

 

Images

Awards

Marktwaarde

Kwekers zullen weg zijn van de uitstekende vertakking van Purple Sun en de makkelijk te sturen groeiwijze, waardoor de productie probleemloos en de afzet goed zal zijn. De variëteit is naadloos in te passen in elk bestaand productieschema van osteospermums. Zoals onmiskenbaar is aangetoond tijdens de FleuroStar-wedstrijd zal Purple Sun door de betoverende oranje-paarse kleurencombinatie en de grote hoeveelheid bloemen écht stralen op het verkooppunt. Consumenten zullen de niet-vervagende bloemblaadjes en de excellente tuinprestatie bewonderen. Purple Sun zet de gehele industrie in het zonnetje!

Achtergrondinformatie

In de loop der jaren heeft veredelaar Selecta one een zeer goede reputatie opgebouwd in de pot- en perkplantenmarkt. Dankzij vermeerderingsmateriaal met een superieure kwaliteit van wortel en gewas krijgt elke plant een bliksemstart in het productieproces. Eerdere FleuroStar-winnaars als petunia NightSky, calibrachoa PinkTastic en het marketingfenomeen dianthus Pink Kisses zijn slechts een paar voorbeelden van recente successen. Als sterke, goed vertakkende plant met een wonderschone kleurencombinatie heeft Purple Sun alles in huis om de nieuwste aanwinst in deeregalerij van Selecta one te worden.

Technische informatie

Noviteit:

Unieke kleurencombinatie van tweekleurige oranje bloembladen met een paarse kring; verbeterde groeiprestatie in de zomer.


Kleur:

Verschillende tinten oranje met een paarse kring.


Bloem:

Enkel, 6 cm diameter.


Type:

Eenjarig.


Toepassing:

Perk, pot.


Plant:

Als stek, onbeworteld en beworteld verkrijgbaar. Hoogte 25-30 cm, breedte 30-40 cm, bolvormige groeiwijze.


Teelt:

Korte benevelingen toepassen voor een optimale beworteling. Na het oppotten moet de nachttemperatuur op ongeveer 16-18°C gehouden worden en de dagtemperatuur op circa 20-22°C, tot de planten zich goed vertakt hebben en de zijscheuten 1,5 cm lang zijn. Gebruik een kleihoudend substraat en geef regelmatig water. Top de planten één week na het oppotten. Geef de maximale hoeveelheid licht en pas in de ochtend een koudebehandeling toe om vroege bloei te bevorderen.


Registratiegegevens

Veredelaar:

Selecta one


Aanmeldingsnummer:

601/18