Fleuroselect maakt trots bekend dat Brandkamp zich bij de organisatie heeft aangesloten. De lidmaatschapsaanvraag werd unaniem goedgekeurd door de Fleuroselect-leden op de jaarlijkse algemene vergadering, die online plaatsvond op 1 juli 2020.

Beelden in hoge resolutie: Brandkamp management, Noelia Mansilla

Brandkamp, opgericht in 1960, is een internationale producent van jonge planten met 10 hectare aan moederplantfaciliteiten in Kenia en Oeganda. Het familiebedrijf verkoopt aan alle Europese landen en heeft ook voet aan de grond gekregen in de Arabische en Aziatische wereld. Brandkamp is gespecialiseerd in sierteeltproducten zoals fuchsia, lantana, petunia, verbena en chrysant. Een eigen in-vitrolaboratorium test al het hoogstaande uitgangsmateriaal dat voor de moederplanten gebruikt wordt, waardoor de plantgezondheid en de genetische stabiliteit gewaarborgd zijn.

Karol Pawlak, eigenaar van Vitroflora en voorzitter van Fleuroselect: "Brandkamp is een waardevolle aanvulling voor de Fleuroselect-familie. Dit bedrijf heeft een lange geschiedenis en zowel het assortiment als de medewerkers staan hoog aangeschreven in de sierteeltsector. We kijken ernaar uit om de bestaande relatie te verdiepen en samen nieuwe zakelijke mogelijkheden te exploreren."

Jeroen de Kuijer, sales manager Brandkamp: "We zijn bijzonder trots op het feit dat de vergadering ons unaniem heeft geaccepteerd als volwaardig Fleuroselect-lid. Dit lidmaatschap onderstreept onze betrouwbaarheid als zakenpartner in de pot- en perkplantenindustrie. We willen graag nauwere banden aangaan met de Fleuroselect-leden en ons netwerk in de sector verder uitbreiden."

Noelia Mansilla vervoegt Raad van Bestuur

Fleuroselect verwelkomt Noelia Mansilla, President EMEA Dümmen Orange, bij de raad van bestuur. Noelia Mansilla: "Ik ben bijzonder vereerd gevraagd te zijn voor de Raad van Bestuur van Fleuroselect. Ik heb ontzettend veel respect voor de andere bestuursleden en de bedrijven die ze vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken en de positie van de sierteeltsector verder te versterken."  

Voorzitter en vicevoorzitter van de huidige raad van bestuur van Fleuroselect zijn Karol Pawlak, eigenaar van Vitroflora, en Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Ornamentals. De raad bestaat verder uit Thomas Bousart, Sales en Marketing Europe & Emerging Markets bij Benary, Simon Crawford, commercieel directeur van Burpee Europe; Leo Hoogendoorn, CEO van Florensis; Dominic Lacey, algemeen directeur van Floranova; Bob Leek, hoofd productmanagement van Sakata; en Herbert Wehrle, productmanager van Seeds Europe Graines Voltz. Bestuursleden ex officio zijn penningmeester Hans Durieux, voormalig CEO van Dekker Chrysanten, en Sally van der Horst, algemeen secretaris.