Show this article in:
Nederlands

Tropaeolum minus Baby Rose


Gold Medal Approved Novelty

Met gepaste trots kondigt Fleuroselect de komst van Baby Rose aan, Takii’s nieuwst spruit in de reeks niet-hangende Tropaeolum. Net als andere Oost- Indische kers is Baby Rose uitstekend geschikt om zelf te zaaien in de tuin. Vanwege de zeer compacte groeiwijze ziet Takii eveneens nieuwe commerciële mogelijkheden voor de productie in pluggen en potten.

Met haar nieuwe, dieproze bloemkleur is Baby Rose ook een prachtige aanvulling voor het bestaande assortiment in pakjeszaad voor grotere oppervlaktes in de tuin of op openbare plaatsen. De jury waardeerde de zeer compacte groeiwijze en vernieuwende kleur van Baby Rose, zag het potentieel voor professionele productie en kende daarom een Gold Medal toe aan deze nieuwkomer. Baby Rose, de toekomst in Tropaeolum!

Marktwaarde

Voor de consument is Baby Rose een welkome toevoeging in de tuin. Deze Oost-Indische kers is natuurlijk compact en biedt nieuwe mogelijkheden voor containers en hangmanden, vensterbanken, balkons en andere kleinere buitenruimtes. Baby Rose geeft de professionele tuinder toegang tot een nieuw segment: dankzij de compacte groeiwijze kan deze noviteit ook in pluggen en potten gekweekt worden. Retail zal de bijkomende commerciële mogelijkheden van deze populaire tuinplant zeer waarderen. Baby Rose: een nieuwe generatie in Tropaeolum voor de hele sector!

Achtergrondinformatie

Tropaeolum minus, de dwergvariant van Oost-Indische kers, is een vaste plant die oorspronkelijk groeit in de bergachtige gebieden van Ecuador en Peru. SAHIN, een geregistreerd merk van Takii Europe, is gespecialiseerd in het veredelen voor de consumentenmarkt. Takii is een Japans veredelingsbedrijf dat zich richt op de veredeling van bloemen- en groentezaden voor zowel de professionele als de consumentenmarkt. Met Baby Rose toont Takii zijn expertise op beide markten: een traditioneel product voor hobbytuiniers is nu eveneens geschikt voor professionele productie.

Technische informatie

Noviteit:
Nieuwe bloemkleur, zeer compacte groeiwijze, kleine bladeren
Kleur:
Dieproze
Bloem:
Enkel, 5 cm diameter
Type:
Eenjarig, O.P.
Toepassing:
Perk- en terrasplant
Zaad:
Ca. 10 zaden per gram; ontkiemingspercentage minimum 80%
Plant:
Hoogte 20 cm, breedte 20 cm, bolvormige plantvorm.
Teelt:

Zaaien in een licht, zanderig groeimedium, zonder bemesting en met een goede drainage. Ontkieming volgt na twee tot drie weken bij 150C. Verplanten binnen drie tot vier weken na het zaaien naar 9 cm-potjes, of per drie in 12 cm-potjes. De wortels snoeien tijdens het verplanten bevordert de groei. Negen tot tien weken verder kweken bij een dagtemperatuur van 180C, minimale bewatering en bemesting, en volle zon. Nadat de knoppen gevormd zijn de dagtemperatuur verhogen naar 21-240C. Maximale lichtintensiteit. Hierna horen de planten na nog een tot twee weken klaar voor verkoop te zijn. Verkoop starten als de eerste bloem zich opent.

Beplanting:
Zaai laat januari voor verkoop in april en begin februari voor verkoop in mei.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Sahin A brand of Takii
Aanmeldingsnummer:
16/18
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2026 31st December