Show this article in:
Nederlands

Calendula officinalis Calexis Orange


Gold Medal Approved Novelty

Van Hemert & Co is erin geslaagd om een minicalendula voor professionele kwekers te veredelen. Calexis Orange heeft een gloednieuwe bloemvorm, en de prachtige dubbele cactusbloemen met opgerolde bloemblaadjes in opvallend oranje omringen het contrasterende donkerbruine hart. Calendula is een winterharde eenjarige. Afgeharde planten kunnen enige lichte vorst doorstaan in de winter of het vroege voorjaar.

Een Gold Medal staat voor een ware doorbraak in veredeling. De Fleuroselect-jury had veel waardering voor de veredelingsprestatie van Van Hemert: het creëren van een unieke cactusbloem aan een compacte plant die een uitstekende groeiprestatie neerzet. Aan Calexis Orange werd dan ook een Gold Medal 2019 toegekend.

Marktwaarde

Deze winnaar kan in een mediterraan klimaat in de winter worden opgekweekt, en in koelere klimaatzones in de vroege lente en de zomer. Calexis Orange is sterk, heeft een goede vertakking en een zeer goede houdbaarheid in de winkel. De consument zal deze noviteit omarmen vanwege de innovatieve bloemvorm en de levendige kleur. Bovendien kan Calexis Orange gecombineerd worden met het eveneens gloednieuwe zusje van deze plant: Calexis Yellow. De unieke cactusbloem is een originele toevoeging voor elke pot of perk. Calexis Orange, de piek van het seizoen.

Achtergrondinformatie

Calendula officinalis behoort tot het geslacht calendula uit de Asteraceae-familie. De plant wordt veel geteeld en is makkelijk op te kweken op zonnige locaties en in de meeste grondsoorten. Met Calexis Orange en de zusterplant Yellow voorziet Van Hemert & Co professionele kwekers van een mini-calendula met goede cactusbloemen, en dat in twee opvallende kleuren.

Technische informatie

Noviteit:
Dubbele en semidubbele cactusbloemen op compacte planten
Kleur:
Oranje
Bloem:
Dubbel, 8 cm diameter
Type:
Eenjarig, zaadvast, diploïde
Toepassing:
Terras, perk
Plant:
Hoogte 30 cm, breedte 30 cm
Teelt:

Zaaien in begin maart bij 21°C. Houd de zaden bedekt en licht vochtig. Verder opkweken bij 16°C dagtemperatuur en 10°C nachttemperatuur. Houd de planten koel en droog om strekken te voorkomen en pas preventief fungiciden toe. Na vier weken uitplanten in de volle zon.

Beplanting:
Zet 1 tot 3 planten in een 12 cm-pot of plant ze uit op een zonnige plek, met een plantafstand van 30 x 30 cm.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Van Hemert & Co
Aanmeldingsnummer:
15/17
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
31-12-2025