Begonia cultivars California Sunlight


Gold Medal Approved Novelty

Weer of geen weer, Begonia cultivars California Sunlight verzekert een warme gloed op de patio of in de tuin. Deze half opstaande nieuwkomer presteert fantastisch van de late lente tot de eerste vorst. De talrijke, grote bloemen stralen boven het donkere bladgroen en vloeien als een ware oranje kleurengolf langs de plant omlaag. Alleen geplant of als kleurrijk middelpunt ziet deze vegetatieve variëteit er prachtig uit in potten, hanging baskets en containers. Ook in gemengde bloemperken is deze Begonia cultivars een streling voor het oog. California Sunlight is bestand tegen droogte en regen, en gedijt goed in de volle zon en schaduw.

In detail

Fleuroselect reikt een Gold Medal uit aan echte doorbraken in veredeling. De belangrijkste criteria hierbij zijn innovatie, schoonheid en praktisch gebruik. De jury waardeerde vooral de verbeteringen op productieniveau van deze Begonia cultivars. Ze is ervan overtuigd dat zowel de producent als handel storm gaat lopen voor deze nieuwigheid. California Sunlight werd in de bloemetjes gezet voor zijn uitzonderlijke algemene prestatie en straalt nu als Gold Medal winnaar voor het 2015 seizoen.

Marktwaarde

California Sunlight is makkelijk te produceren en vervoeren dankzij zijn half opstaande plantbouw en uitmuntende vertakking. Deze snelle groeier is zowel geschikt voor potten als hanging baskets. Bij de handel valt deze half opstaande Begonia cultivars in de smaak o.w.v. de handige presentatiemogelijkheden. Met zijn grote, oranje bloemen en donker bladgroen is deze plant gewoonweg onweerstaanbaar in het tuincentrum. California Sunlight is perfect voor de consument van vandaag: makkelijk te verzorgen en ontzettend veel bloemen. Een uitstekende zomerperformer die straalt tijdens het volledige productieproces!

Achtergrondinformatie

In 1864 werd Begonia boliviensis in Europa geïntroduceerd door Richard Pearce, die de planten in het Boliviaanse Andesgebergte ontdekte. Deze plant is typisch voor rotsnissen bij rivieren, waar de plantcompetitie laag is. De talrijke tuinvariëteiten die vandaag verkocht worden, zijn afgeleid van deze soort. Met California Sunlight is Selecta Klemm erin geslaagd om een variëteit te creëren die voordelen biedt voor producenten, handelaars en consumenten.

Technische informatie

Noviteit:
Half opstaande plant met fantastische tuinprestatie. Gedurende de hele zomer staan de oranje bloemen mooi boven het donkere bladgroen.
Kleur:
Oranje
Bloem:
Enkel, diameter van 2,5 cm
Bloeitijd:
Mei tot de eerste vorst
Type:
Eenjarige
Toepassing:
Bloempotten en –bakken, hanging baskets en gemengde bloemperken
Plant:
Half opstaande plantbouw, hoogte: 30 cm, breedte: 30 cm
Teelt:

Stekken: Onbeworteld stekmateriaal verkrijgbaar. Stekken laten bewortelen in een grof medium bij 21°C. Top na de derde knoop vooraleer de vijfde knoop zich ontwikkelt. Niet te veel water geven. Oppotten en verder telen op 18°C bij een korte dagperiode zonder gebruik van PGR. Dien genoeg stikstof toe. Laat warm en licht verder groeien en geef niet teveel water. Geschikt voor potmaat 12 cm.

Beplanting:
In mei op een (half)zonnige plek

Registratiegegevens

Veredelaar:
Selecta Klemm
Aanmeldingsnummer:
401/13
Beschermingsduur:
15 jaar
Vervaldatum:
2028-12-31