Show this article in:
Nederlands

Coreopsis tinctoria Corusco Cream-Red


Gold Medal Approved Novelty

Ben je op zoek naar een opvallende, vroeg bloeiende plant om je tuin op te fleuren? Coreopsis Corusco Cream-Red, veredeld door Van Hemert & Co, is een echte must-have voor in de tuin. Dit innovatieve laagblijvend ras heeft tal van crèmekleurige bloemen met bordeaux accent en is een zeer welkome aanvulling op het bestaande Coreopsis tinctoria assortiment. Corusco Cream-Red heeft weinig onderhoud nodig, trekt bijen en vlinders aan en is goed bestand tegen droogte. Van deze nieuwe winnaar met opvallende kleurencombinatie en compacte plantvorm kun je vanaf het vroege voorjaar de hele zomer genieten.

Een Gold Medal staat voor een doorbraak in de veredeling. De Fleuroselect jury prijst Corusco’s unieke, opvallende kleurencombinatie en haar vroege bloei. Deze gloednieuwe Coreopsis is niet alleen geschikt om rechtstreeks in bloembedden en velden te zaaien,maar is ook makkelijk voor productie van jonge planten en het telen in potten en containers. Corusco Cream-Red - een aantrekkelijke en duurzame aanvulling voor elke lentetuin!

Marktwaarde

Corusco Crème-Rood is geschikt voor zowel de professionele productie als thuistuinders. Telers zullen deze Coreopsis uit zaad weten te waarderen vanwege de rendabele en duurzame teelt. Dit nieuwe ras kan worden geteeld bij lage temperaturen in de potmaten 10 en 12 cm. De retail zal versteld staan van de prachtige kleurencombinatie die zeker in het oog zal springen. Corusco Cream-Red is niet alleen geschikt voor de patio, maar ziet er ook prachtig uit in borders, perken en bloemvelden. Hobbytuinders zullen blij verrast zijn door dit opvallende Coreopsis tinctoria-ras dat vroeg in de lente kleur brengt in de tuin, bestuivers aantrekt en weinig water nodig heeft.

Technische informatie

Noviteit:
Kleur, plantgroei, vroegheid
Kleur:
Crèmekleurige bloemblaadjes met donkerrood midden
Bloem:
Enkel, 3 cm in doorsnee
Type:
Eenjarig
Toepassing:
Perken, terrassen
Zaad:
2700 zaden per gram; kiempercentage 90%
Plant:
Hoogte 20 cm, breedte 25 cm, compacte, iets ronde, halfbolvormige groeiwijze
Teelt:

Corusco Cream-Red kan in potten worden geteeld of direct in de tuin worden gezaaid. Voor potproductie, eind februari/begin maart zaaien bij 20°C. Gebruik licht vochtig substraat en dek de zaden dun af. Overdag telen bij 18°C en ‘s nachts bij min. 12°C. Aan de droge kant verder telen en eind mei overzetten in 12 cm potten. Kan eind april ook direct ter plekke worden gezaaid. De bloei begint ongeveer 75 dagen na de uitzaai.

Beplanting:
30 cm x 30 cm op een zonnige plek

Registratiegegevens

Veredelaar:
Van Hemert & Co.
Aanmeldingsnummer:
01/23