Show this article in:
Nederlands

Fuchsia Florabelle


Gold Medal

Met de introductie van Fuchsia Florabelle is een sterk concurrerende zaaifuchsia binnen het bereik van de professionele plantentelers gekomen. Zij garandeert uitstekende resultaten door een goede kieming, een snelle groei en een kompakte, goed vertakte plant met een massa paars-rode, kleine bloemen. Florabelle bloeit binnen 14 weken na uitzaaien, zowel in hangpotten als in 10 cm. pot. De finale beloning bestaat daaruit, dat Florabelle ook de aandacht van het publiek niet zal ontgaan.

In detail

Oorspronkelijk komt de fuchsia uit Zuid-Amerika. Zij behoort tot de Onagraceae familie. In Engeland en de Verenigde Staten zijn al meer dan 2000 verschillende kruizingen gerealiseerd in zo'n 100 bekende soorten. Fuchsias worden op stam of in hangpotten gekweekt al naar gelang het ras. De struikachtige plant meet 60-100 cm in doorsnede. Eénmaal in bloei, gaat zij de hele zomer door. Florabelle zal zeker de toch al niet geringe populariteit van de fuchsia vergroten. Florabelle is de nieuwste veredeling. Zij heeft een bos prachtige rood en paarse bloemetjes en is welverdiend onderscheiden met de Fleuroselect Gold Medal. De plantopbouw en -structuur, de snelle groei en de uniformiteit bieden voor professioneel gebruik veel voordelen. Indien hobbytuinders de aanwijzingen voor het telen van fuchsia nauwgezet opvolgen is het echter ook voor hen mogelijk fuchsia Florabelle in cultuur te brengen. Zoniet, dan kan men ook zeer goed in tuincentra terecht. Hoe dan ook, in hangbakken, op balkons of in de vensterbank, Florabelle doet het uitstekend op een schaduwrijk plekje. In januari moet er gezaaid moeten worden in een kweekkasje of vensterbankkasje bij 21°C. De zaadjes licht afdekken. Na 6-7 weken bij 23°C overplanten in 10 cm. potjes. Na nog eens 10 à 12 weken bij 20 °C begint de bloei en kan de plant naar buiten. Met extra belichting na het oppotten bloeit de plant in ± 8 weken. De bloei begint direct ná de periode van langere belichting.

Technische informatie

Noviteit:
Eerste, goed vertakte zaaifuchsia met kleine bloemen.
Kleur:
Paarse kelkbladeren met rode kroonblaadjes.
Bloem:
Halfgevulde bloemen, 3 cm doorsnede, die continu doorbloeien.
Type:
Hexaploïde, F1 hybride.
Toepassing:
Eénjarige perkplant voor professioneel gebruik.
Zaad:
3.600 zaden per gram, >70% kiemkracht.
Plant:
Hoogte x diameter 35 x 30 cm in pot, vertakt, donkergroen tot bronze plant
Teelt:

Begin januari binnen zaaien, licht afdekken; kieming bij 24°C

Beplanting:
Na 6 a 7 weken overplanten in 10 cm pot. Daarna voor snelle cultuur (14 weken) gedurende 55 - 65 dagen door laten groeien met extra licht (bijv. van 22.00 - 2.00 uur) bij 20°C om in bloei te komen; groeiregulator vermindert teelt-duur met extra 4 - 7 dage

Registratiegegevens

Veredelaar:
PanAmerican Seed
Aanmeldingsnummer:
33/93