Show this article in:
Nederlands

Lobelia erinus F1 Masterpiece Blue with Eye


Gold Medal Approved Novelty

Op zoek naar een opvallende zomerbloeier die gemakkelijk te telen is? Masterpiece Blue with Eye van Benary is de eerste Lobelia erinus F1 uit zaad op de markt met een vergelijkbare prestatie als de vegetatieve F1 soorten. Masterpiece Blue with Eye bloeit vroeg met grote, opvallende blauwe bloemen met wit oog en heeft een goed gevormde, vlakbolvormige groeiwijze. De nieuwe Lobelia onderscheidt zich door haar uitstekende warmtetolerantie in de zomer en indrukwekkende prestaties in de volle grond.

Deze winnaar is niet alleen een topper in perken en borders maar blinkt ook uit in potten en containers. Een gouden medaille staat voor een doorbraak in de veredeling en Masterpiece Blue with Eye voldoet daar absoluut aan. De Fleuroselect jury prijst de stralende, opvallende innovatieve kleur en is onder de indruk van de vroege bloei en sterke tuinprestaties. De flexibiliteit van zaad als uitgangsmateriaal gecombineerd met de uitstekende prestatie van vegetatieve soorten en intens blauwe, grote bloemen is een knappe veredelingsprestatie! 

Masterpiece Blue with Eye, een meesterwerk voor elke tuin.

Marktwaarde

Telers waarderen de flexibiliteit tijdens het bestelproces in vergelijking met stekken, de snelle levering en de aantrekkelijke prijs van deze Lobelia erinus uit zaad. De beschikbaarheid van gepilleerd zaad maakt zaaien eenvoudig. Met een korte teeltduur van slechts 12-14 weken en de indrukwekkende vroege bloei biedt Masterpiece Blue with Eye een maximale productiecapaciteit in de kas. De compacte planten zijn gemakkelijk te vervoeren en besparen ruimte op de kar. Retail is enthousiast over de grotere bloemen en de beschikbaarheid in verschillende pot- en containermaten. Consumenten zullen deze eenjarige Lobelia geweldig vinden vanwege haar zeer goede warmtetolerantie, indrukwekkende zomerprestaties ongeacht de weersomstandigheden en talloze mogelijkheden in perken, potten en gemengde containers.

Technische informatie

Noviteit:
Het eerste Lobelia F1-ras uit zaad. Korte teelt, bloeit vroeg, goede vertakking en uitstekende warmtetolerantie en tuinprestatie in de volle grond
Kleur:
Diepblauw met oog
Bloem:
Enkel, 1.5 cm in doorsnee.
Type:
Eenjarig, F1 hybride
Toepassing:
Perken, terrassen
Zaad:
36000 zaden per gram; minimale kiempercentage 80%
Plant:
Hoogte 30 cm, breedte 40 cm. Vlakbolvormige plantopbouw
Teelt:

Eind januari zaaien voor bloei vanaf eind april. Vier zaadjes per plug zaaien. Afdekken niet nodig. De pluggen bij 20 °C telen en na 4-5 weken. Telen onder kortedagomstandigheden (˂ 12 uur), groeiregulatie vereist. De teelt duurt 12 tot 14 weken van zaaien tot eindproduct

Beplanting:
eind Mei, 30 x 40 cm op een zonnige plek of gedeeltelijk schaduwrijke locatie

Registratiegegevens

Veredelaar:
Benary
Aanmeldingsnummer:
04/23