Petunia cultivars NightSky®


FleuroStar

NightSky, het centrum van het tuinuniversum

Als je deze nieuwe ster ziet, mag je een wens doen! Selecta Klemms winnaar van de FleuroStar-wedstrijd is de laatste patroonsensatie in petunia’s. De witte punten op de donkerpaarse bloemen doen denken aan een continu veranderend sterrenbeeld aan de nachtelijke hemel. Deze uit stek vermeerderde nieuwkomer is makkelijk te telen en vervoeren dankzij de halfhangende groeivorm. NightSky bloeit zeer vroeg en imponeert door de uitmuntende vertakking. De prachtige witgespikkelde paarse bloemen stelen de show op een solitaire plant maar zullen ook stralen in manden en gemengde bakken. Dankzij de perfect gekozen naam heeft deze plant een inspirerend verhaal te vertellen. NightSky brengt de sterrenhemel naar het terras of balkon. FleuroStar is de ultieme wedstrijd om de ‘Winnaar met de Wow-factor’ te kiezen. Het jurypanel van de wedstrijd telde meer dan dertig leden, en daarvan gaf meer dan een derde NightSky de maximale score voor zowel de presentatie op het verkooppunt als voor het handelspotentieel. De juryleden waren ervan overtuigd dat het vernieuwende kleurenpatroon van deze petunia een succesvolle retailsensatie zal worden.

Marktwaarde

Voor telers zit er een groot voordeel aan NightSky: de teelt kan onderdeel van elk populair petuniaprogramma zijn. Anders dan vele andere ‘speciale’ petunia’s is deze schoonheid probleemloos in combinatie met variëteiten te telen die al op de markt zijn. Desch PlantPak heeft bijpassende potten ontwikkeld en bij Floramedia zijn NightSky-labels te verkrijgen. Retailers kunnen nu ook het bijbehorende promotiemateriaal voor op het verkooppunt (pos-materiaal) bestellen voor het maximale resultaat, zodat NightSky zeker impulsaankopen oplevert. Het winnen van de FleuroStar-prijs en de bijbehorende wijdverspreide PR en marketing hebben de vooruitbestellingen van deze paarswitte sensatie gestimuleerd. Retailers zullen hiermee zeker een winnaar in huis hebben. Consumenten zullen als een blok vallen voor het buitengewone nieuwe kleurenpatroon in trendy donkerpaars met wit. NightSky ziet er spectaculair uit in zijn eentje, in een bijpassende pot, maar ook als een kleurrijke combinatieplant in gemengde bakken en hanging baskets.

Achtergrondinformatie

NightSky is veredeld door Antonella Capo, die sinds 2008 voor Selecta Italia werkt. Het nieuwe kleurenpatroon is het resultaat van vele jaren kruisen en selecteren. Door het kruisen en terugkruisen is uiteindelijk het unieke kleurenpatroon van NightSky ontwikkeld. Het doel van de veredeling en het selecteren was om een stabiel en degelijk kleurenpatroon te krijgen, zodat het sterrenhemel-effect niet verdwijnt gedurende het seizoen. Petunia behoort tot de Solanaceae, ook wel bekend als de nachtschadefamilie. Moderne petunia’s, geschikt voorgeneratieve voortplanting, werden populair in de jaren negentig van de twintigste eeuw. In de afgelopen vijf jaar zijn veel fascinerende nieuwe patronen en kleuren ontwikkeld en op de markt gekomen.

 

Technische informatie

Noviteit:
Uniek kleurenpatroon
Kleur:
Paars met witte vlekken
Bloem:
Enkele bloemen met een diameter van ca. 8 cm
Bloeitijd:
Vanaf de lente tot de eerste vorst
Type:
Eenjarig
Toepassing:
In potten en hanging baskets
Zaad:
Uit stek, verkrijgbaar als URC (onbewortelde stekken, kant-en-klaar) en RC (bewortelde stekken)
Plant:
Hoogte 40 cm, breedte 50 cm, halfhangende groeiwijze
Beplanting:
De bewortelde stekken van NightSky-petunia’s horen na 21 tot 28 dagen klaar zijn om te verplanten.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Selecta one
Aanmeldingsnummer:
604/16