Pelargonium x hortorum Pinto Premium White to Rose


Gold Medal Approved Novelty

Pelargonium x hortorum Pinto Premium White to Rose, schoonheid die zich blijft ontwikkelen. De bloembladen veranderen van wit bij opening geleidelijk via pink naar roze, waardoor een schitterend meerkleurig effect ontstaat. Dankzij de opvallende bloemen en contrasterende, diepgroene bladeren is deze nieuwe zaai-Geranium een ware aanwinst in potten, containers en als perkplant. Met een diameter van wel 15 cm geven de bloemtrossen kleur aan uw tuin van april tot oktober. Deze groeikrachtige Pelargonium is makkelijk te telen en houdt van een zonnige standplaats in voedzame en goed doorlatende grond. Regelmatig verwijderen van de uitgebloeide bloemen waarborgt een lange doorbloei en verzorgde indruk.

In detail

Gold Medals worden uitgereikt aan bijzondere prestaties in veredeling en Pinto Premium White to Rose is daar een uitstekend voorbeeld van. Met één van de hoogste scores ooit behaald in de Fleuroselect proeven, inclusief een 1,89 van de maximaal haalbare 2,0 voor het aspect innovatie, zal deze Pelargonium zeker nog meer records breken! De jury was unaniem over het grote handelspotentieel van dit nieuwe ras. Pinto Premium White to Rose bloeit zeer vroeg, blijft compact in de pot en vertoont een mooie plantopbouw. Gezien de uitstekende commerciële mogelijkheden voor zowel teler als detailhandel stemde maar liefst 89% van de juryleden vóór toekenning van een Gold Medal 2014 aan deze zaai-Geranium.

Gebruik

Pinto Premium wordt vooral aanbevolen als perkplant in borders en parken, maar doet het ook uitstekend in containers, balkonbakken en decoratieve plantcombinaties.

Marktwaarde

Pelargonium x hortorum Pinto Premium Series staat bekend om zijn verbeterde vroegheid, uniformiteit en plantbouw. De groeikrachtige, goed vertakkende planten zijn prima te telen in verschillende potmaten met gebruik van remstof, ook bij hoge dichtheid. De uniforme en vroege bloei van Pinto Premium White to Rose maken goede planning voor vroege voorjaarsbloei een peulenschil.  De grote, kortgesteelde bloemtrossen zorgen voor efficiënt transport en goede houdbaarheid op het schap. De unieke kleuring van wit via pink naar roze is een garantie voor impulsaankoop door de consument die met de sterke tuinprestatie niet teleurgesteld zal zijn. Een topper voor teler, handel én consument!

Achtergrondinformatie

Pelargonium x hortorum Pinto Premium White to Rose is onderdeel van de familie der Geraniaceae. De meeste van de in Europa en Amerika ontwikkelde Pelargonium variëteiten hebben hun oorsprong in Zuid-Afrika. Ze zijn goed bestand tegen droogte en warmte, maar niet winterhard. Het zijn populaire planten voor gebruik in perken en bloembakken voor patio en balkon. De unieke, veranderende kleur van Pinto Premium White to Rose is een ware doorbraak in veredeling en zal zeker de vrouwelijke tuinliefhebbers mateloos bekoren. 

Technische informatie

Noviteit:
Een nieuwe kleur waarbij de bloembladen verkleuren van wit via pink naar roze naarmate ze ouder worden. Een bloem met unieke uitstraling!
Kleur:
Van wit via pink naar roze
Bloem:
Enkel in bloemtrossen van 13cm - 15cm diameter
Bloeitijd:
April - oktober
Type:
Eenjarige perkplant, F1, diploid
Toepassing:
Pot en perkplant
Zaad:
+/-300 zaden per gram
Plant:
Hoogte 35-40 cm, spreiding 30-35 cm
Teelt:

Vanaf begin januari zaaien in plug 128 of 288 en kiemen in een kiemcel of in de kas bij 22-25°C. Zaaigrond moet vochtig maar niet nat zijn. Na kieming eerst 22°C, later de temperatuur geleidelijk laten dalen naar 20° - 16°C. Oppotten na 5 weken in 11 cm pot. 2-3 x remmen met Cycocel 750 ppm afhankelijk van groei en gewenste grootte. Assimilatiebelichting bevordert groei en bloeisnelheid. Houd de potkluit matig vochtig bij een pH van 5.8 - 6.3 en EC van ongeveer 1.2.

Beplanting:
In potten van 11 cm en groter; plantafstand in de tuin: 40 cm x 45 cm.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Syngenta Flowers
Aanmeldingsnummer:
06/12