Zinnia x hybrida Profusion Double Hot Cherry


Gold Medal Approved Novelty

Beetje treurig, hoezo? Zinnia x hybrida Profusion Double Hot Cherry doet wonderen voor je humeur met een explosie van intense kleur. Eén blik op de prachtige bloemen van deze éénjarige maakt je dag! De dubbele bloemen met niet-vervagende bloemblaadjes staan garant voor een overvloed aan dieprose kleur in de tuin gedurende het hele seizoen. Puur bloemenplezier, elke dag weer opnieuw. Verder is deze Zinnia erg tolerant tegen ziektes zoals Alternaria en Meeldauw. Met Profusion Double Hot Cherry voel je je meteen weer beter – gegarandeerd!

In detail

Fleuroselect kent een Gold Medal toe aan grote doorbraken in sierteeltveredeling. Tijdens de proeven scoorde Zinnia x hybrida Profusion Double Hot Cherry bijzonder hoog op vernieuwing en algemeen voorkomen. De jury was onder de indruk van de intense, niet-vervagende kleur van deze éénjarige en zijn uitstekende tuinprestatie. Fleuroselect is uitermate trots een Gold Medal voor het 2014 seizoen toe te mogen kennen aan deze prachtige Zinnia want ‘ Profusion Double Hot Cherry’ is een ware streling voor het oog!

Gebruik

Profusion Double Hot Cherry is uitermate geschikt voor gebruik in plantenbakken of perken. Deze schitterende Zinnia gedijt in verschillende klimaten en doet het uitstekend in de tuin, zelfs in gebieden waar de nachttemperatuur de 25° C overstijgt.

Marktwaarde

Zinnia x hybrida Profusion Double Hot Cherry past perfect in het perkassortiment voor de lente maar is eveneens geschikt voor potproductie in de zomer. Kwekers zullen de omzet zien stijgen dankzij de korte productietijd en hoge ziekte-resistentie van deze Zinnia. De handel apprecieert deze gebruiksvriendelijke éénjarige voor zijn stabiliteit in de verkoop en zijn in het oog springende kleur.
Bloemenliefhebbers in de tuincentra vallen beslist voor deze niet-vervagende, intens dieprose kleur. Dankzij zijn hoge ziektetolerantie en zelfreinigende aard is Profusion Double Hot Cherry gebruiksvriendelijk in de tuin. Kortom, een waar plezier voor kweker, handel en consument!

Achtergrondinformatie

Zinnias zijn genoemd naar de Duitse botanicus Johann Gottfried Zinn. Deze éénjarige plant was oorspronkelijk weinig populair omdat hij makkelijk aangetast werd door ziektes. Veredeling op hoog niveau maakte Zinnia veel resistenter en zorgt nu voor een fantastische tuinprestatie. De ‘Profusion’ Zinnias van Sakata zijn gekend voor hun hitte- en vochtigheidtolerantie, ziekte-resistentie, gebruiksvriendelijkheid (geen uitgebloeide bloemen verwijderen), mooie bloemen en compacte groei. Dankzij zijn niet-vervagende bloemblaadjes biedt Profusion Double Hot Cherry langdurige, schitterende kleur in de tuin. Als je daar niet blij van wordt?

Technische informatie

Noviteit:
Profusion Double Hot Cherry toont een prachtige, dubbele bloem. Gezien de bloemblaadjes niet vervagen onder hoge temperaturen, behoudt deze Zinnia zijn intense kleur van de lente tot de herfst. Profusion Double Hot Cherry bloeit doorlopend en is sterk tol
Kleur:
Dieprose (Cherry)
Bloem:
Dubbel
Bloeitijd:
Mei tot Oktober
Type:
Eénjarige, O.P., diploid
Toepassing:
Perkplant
Zaad:
650 zaadjes/gram
Plant:
Hoogte 35 cm, breedte 60 cm
Teelt:

Zaaien in April bij 20-25°C, bedekken met vermiculiet, pH 5.5 – 6.5 toepassen. Kweken bij 15-25°C en 30 dagen na het zaaien uitplanten, pH 5.5 – 6.5 en EC 1.2.

Beplanting:
Wanneer er 6-8 blaadjes verschijnen op een zonnige plek, afstand 25 cm x 25 cm

Registratiegegevens

Veredelaar:
Sakata
Aanmeldingsnummer:
17/12
Beschermingsduur:
15 jaar
Vervaldatum:
2027-12-31