Ocimum basilicum Purple Ball


Gold Medal

Intens genieten van kruiden? Ocimum basilicum Purple Ball geeft het antwoord! Een unieke, volle ronde plantbouw in het paarse basilicum segment. Deze aromatische eenjarige geeft zeer unieke, kleine paarse bladeren en kleine buisvormige paarse bloemen. Purple Ball gedijt bij zonnig, warm weer en is goed bestand tegen droogte. Het opvallende paarse blad geeft een verrassende combinatie met andere planten in balkonbakken, maar ziet er ook prachtig uit als solitair in potten en in de border. Purple Ball, een zeer decoratieve Ocimum basilicum voor gebruik in de keuken, terras en tuin.

 

In detail

De Fleuroselect trials zijn recent opengesteld voor patiosierplanten proeven en Purple Ball is de eerste winnaar in deze nieuwe categorie. “Origineel”, “anders” en “uniek” zijn enkele opmerkingen uit het verslag van de Fleuroselect jury. Hoge scores werden toegekend voor originaliteit en kleur/blad combinatie. Fleuroselect is er trots op Ocimum basilicum Purple Ball te verwelkomen als de eerste Gold Medal winnaar in de patio-sierplanten categorie.

Marktwaarde

Een paarse basilicum met een goedgevulde plantbouw, dat is écht wat nieuws. De nieuwe kleur én aantrekkelijke vorm zullen telers inspireren om Purple Ball in hun teeltplanning op te nemen. Retailers zullen zowel de sier- en culinaire waarde van dit prachtige kruid waarderen. Dankzij zijn compacte structuur is deze Ocimum basilicum tevens sterk in transport. Deze betoverende schoonheid zal de consument overtuigen als een unieke decoratieve plant in de keuken of een verrassende combinatie plant in balkonbakken en bloembedden. Purple Ball, die moet je gewoonweg beleven!

Achtergrondinformatie

Basilicum is een veel gebruikte naam voor het kruid Ocimum basilicum van de familie Lamiaceae. Het is een half-winterharde eenjarige plant, het best bekend als populair keukenkruid uit de Italiaanse keuken. Afhankelijk van de soort en cultivars, kunnen de bladeren een beetje zoals anijs smaken, met een sterke, vaak zoete geur. Met Purple Ball heeft de NARIC Fruitculture Research Institute een unieke “balvormige” Ocimum basilicum veredeld met buitengewoon intens paars blad.

 

Technische informatie

Noviteit:
Goedgevulde ronde plantbouw met veel blad
Kleur:
Paars blad en paarse bloemen
Bloem:
Enkel, diameter van 1 cm
Type:
Eénjarige, diploïd
Toepassing:
Pot- en perkplant
Zaad:
Ongeveer 600 zaden per gram; kiemkracht 80%
Plant:
Hoogte 30 cm
Teelt:

Zaaien op de pack in maart bij 20°C. Teel verder bij 18°C.

Beplanting:
Uitplanten op 25 cm x 25 cm afstand op een zonnige standplaats

Registratiegegevens

Veredelaar:
Hem Genetics
Aanmeldingsnummer:
09/13
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2030-12-31