Show this article in:
Nederlands

Celosia argentea Sol™ Gekko Green


Gold Medal Approved Novelty

Zin om een nieuwe look & feel aan je buitenruimte te geven? Met de Celosia argentea Sol™ Gekko Green verbreedt PanAmerican Seed niet alleen het aanbod van bladplanten in pot maar ook dat van snelgroeiende, laagblijvende planten die er prachtig uitzien vooraan in het bloembed. Deze uit zaad vermeerderde celosia bloeit zeer laat, zodat de bloemen de aandacht niet afleiden van het unieke tweekleurige donkerpaarsgroene gebladerte.
Een Gold Medal wordt toegekend aan een veredelingsdoorbraak, en dat is precies wat Sol™ Gekko Green is. De juryleden prezen het prachtige kleurencontrast en de uitstekende tuinprestatie. Ze zien een enorm commercieel potentieel voor deze celosia, niet alleen in gemengde bakken, maar ook in de openbare ruimte. Sol™ Gekko Green, een trendy aanwinst voor terras en tuin.

Marktwaarde

Bladplanten worden steeds populairder. Sol™ Gekko Green is een goed alternatief voor coleus en opent nieuwe mogelijkheden voor het segment van groene pot- en perkplanten. Deze celosia heeft een kort productieschema en kent geen problemen met valse meeldauw. De plant blijft lang mooi op het verkooppunt en biedt retailers bijkomende kansen om trendy concepten voor terras- en tuintoepassingen te ontwikkelen. Ook groenbeheerders zullen deze onderhoudsvrije, snelgroeiende plant met in het oog springend gebladerte waarderen. Consumenten kunnen met Sol™ Gekko Green meer groen op het terras en in de tuin krijgen, en hun buitenruimte een leuke, eigentijdse aanblik geven.

Achtergrondinformatie

Celosia argentea, ook wel pluimhanenkam genoemd, is een niet-houtige tropische plant die bekend staat om de felgekleurde bloemen. PanAmerican Seed is erin geslaagd om een celosia uit zaad op te kweken die zeer laat bloeit en minieme bloemen heeft, waardoor het tweekleurige gebladerte in het spotlicht komt te staan. Een indrukwekkende veredelingsprestatie die impact zal hebben op de markt voor groene pot- en perkplanten.

Technische informatie

Noviteit:
Unieke bladcelosia met tweekleurig donkerpaars-groen gebladerte.
Kleur:
Donkerpaars-groen blad.
Type:
Eenjarig, zaadvast.
Toepassing:
Pot en perkplant.
Zaad:
Circa 1.200 zaden per gram; ontkiemingspercentage 80%.
Plant:
Hoogte 20-30 cm, breedte 35-40 cm.
Teelt:

Eind april voorzaaien bij 22-24°C . Eén zaadje in
een 288-tray, houd bedekt en licht vochtig. Opkweken
bij 18-20°C en na drie tot vier weken verplanten.
Gebruik geen groeiregulators. Niet vorstbestendig.
Houd vochtig, voorkom uitdroging.

Beplanting:
Zet acht planten per m2 op een plantafstand van 40 cm bij 40 cm op een zonnige plek, of zet drie planten in een 21 tot 23 cm-pot.

Registratiegegevens

Veredelaar:
PanAmerican Seed
Aanmeldingsnummer:
02/19
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2027-12-31