Show this article in:
Nederlands

Cosmos bipinnatus Sonata White


Gold Medal

Cosmos Bipinnatus 'Sonata White' is nog altijd een tamelijk onbekende perkplant, maar Sonata biedt nieuwe perspectieven. Net als alle Fleuroselect Gold Medal Winnaars is het een welkome toevoeging aan het assortiment.

In detail

Sonata verschilt van andere Cosmos bipinnatus in compactheid, uniformiteit en bloemrijkheid. Hoewel vaak beschouwd als een minder belangrijke perkplant, staat nu de eenjarige, witte Cosmos klaar om door te breken. Om die reden heeft de invloedrijke Fleuroselect Organisatie, die door heel Europa nieuwe bloemzaadvarieteiten beproeft, de Gouden Medaille aan Cosmos Bipinnatus 'Sonata White' toegekend. Amateurtuinders zullen geen moeilijkheden ondervinden met het opkweken van Sonata. De kieming en de bloeicapaciteit garanderen succes. Zij kan zowel binnenshuis als in de tuin ter plekke worden uitgezaaid, wanneer de vorstmaanden voorbij zijn. Als er gezaaid wordt in behaaglijke warmte gedurende februari en maart, vindt de ontkieming gewoonlijk binnen twee weken plaats. Kiemplanten worden dan worden verspeend, in andere trays geplant en op hun vaste plaats gezet in mei. Cosmos is zeker een bijzonder geschikte, eenjarige perkplant, die het goed doet in de volle zon. 'Sonata' brengt een zee van witte bloemen voort vanaf juni tot eind september. Stelt U zich eens een border voor met witte Cosmos 'Sonata' achter rode Eschscholtzia Dalli en naast gele Coreopsis 'Early Sunrise'! Streeft U naar perfectie? Kweek dan een paar rode Lobelia Compliment Scarlet er tussenin en ergens omstreeks juni zult u ontdekken hoe Fleuroselect Medaille Winnaars de wereld verrijken.

Technische informatie

Kleur:
Wit
Bloem:
7 cm diameter, enkel
Bloeitijd:
Juni tot eind september
Type:
Eenjarige, O.P., diploid
Toepassing:
Perkplant
Zaad:
250 zaden per gram, 95% kiemkracht bij ± 18°C in 10-14 dagen
Plant:
60 cm hoog, 40 cm breed, groen
Teelt:

Zaaien in februari en maart, ontkieming binnen twee weken plaats. Kiemplanten verspenen, in andere trays planten en op vaste plek zetten

Beplanting:
In mei in volle zon

Registratiegegevens

Veredelaar:
PanAmerican Seed
Aanmeldingsnummer:
15/87
Beschermingsduur:
0 jaar