Show this article in:
Nederlands

Petunia x hybrida Success! HD Rose Star


Gold Medal Approved Novelty

Benary heeft met trots de eerste genetisch compacte Grandiflora-petunia met een sterrenpatroon geïntroduceerd: petunia x hybrida Success! HD Rose Star. De plant heeft een grote hoeveelheid bloemen met een kleurenpatroon dat uniek is voor dit type petunia. Deze winnaar doet het niet alleen goed in potten en hanging baskets, maar ziet er ook prachtig uit in bloemperken. De petunia is een nieuwe toevoeging aan de Success! -lijn, die garant staat voor uniform bloeiende planten met zeer grote bloemen en levendige, betoverende kleuren.

Een Gold Medal staat voor een doorbraak in de veredeling, en dat is deze petunia zeker. De Fleuroselect-jury was onder de indruk van Benary’s
veredelingsprestatie – een sterrenpatroon in een genetisch compacte petunia – en denkt dat deze nieuwe variëteit veel marktpotentieel heeft. De Fleuroselect-organisatie is daarom meer dan verheugd dat ze Success! HD Rose Star de prestigieuze Gold Medal mag toekennen.

Marktwaarde

Rose Star is een unieke aanvulling op bestaande teeltschema’s met genetisch compacte petunia’s en maakt het kleurenpalet compleet. De HD in de naam staat voor ‘High Density’, hoge dichtheid, wat betekent dat er veel planten op een klein oppervlak geteeld kunnen worden. Retail verheugt zich erover het populaire sterrenpatroon nu ook in een compacte, grootbloemige petunia aan te bieden. De geweldige kleurencombinatie en de robuustheid van de plant, ook in koelere klimaten als Noordwest-Europa, zullen elke consument overtuigen. Success! HD Rose Star, de nieuwste sensatie in compacte Grandiflora-petunia’s.

Achtergrondinformatie

Petunia is een plantengeslacht uit Zuid-Amerika, behorend tot de Solanaceae-familie. De populaire petunia kreeg zijn naam van de Fransen, die het woord ‘petun’, wat tabak betekent, uit een Tupi- Guarani-taal overnamen. De meeste variëteiten zijn eenjarige hybriden. Met de Success! HD-lijn heeft Benary zijn eerste reeks compacte Grandiflorapetunia’s gecreëerd.

Technische informatie

Noviteit:
Eerste genetisch compacte Grandiflora-petunia x hybrida met een sterrenpatroon in de bloemen
Kleur:
Roze bloemblad, crèmekleurig sterrenpatroon
Bloem:
Enkel, 8-10 cm diameter
Type:
Eenjarig, F1, diploïde
Toepassing:
Terras en bloemperk
Zaad:
Ca. 10.000 zaden per gram; ontkiemingspercentage 90%
Plant:
Hoogte 15 cm, breedte 25 cm
Teelt:

Zaaien in februari. Houd bedekt tot ontkieming. Kweek op bij 20°C met 13 tot 16 uur licht. Gebruik geen groeiregulator: de plant is genetisch compact. Verplant na vier tot vijf weken.

Beplanting:
Zet de planten op een zonnig plekje; plantafstand 30 x 40 cm.

Registratiegegevens

Veredelaar:
Benary
Aanmeldingsnummer:
04/17
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
31-12-2025