Petunia cultivars SweetSunshine® Provence


Gold Medal Approved Novelty

De romantische, warme kleuren van de lavendelvelden in Zuid-Frankrijk waren de inspiratiebron bij het ontwikkelen van Petunia cultivars SweetSunshine® Provence, een doorbraak in kleinbloemige, dubbele Petunias. De veredelaar slaagde erin een variëteit te creëren met vroege bloei, een sterke plant en elegante bloemen. Bovendien is deze Petunia makkelijk te telen en in de hand te houden, ook in kleine potten. Eenmaal uitgeplant bedekt hij de grond met een blauw tapijt.  Ook in grotere hangpotten steelt deze Petunia de show en houdt de zomerwarmte als het ware vast in uw tuin.

In detail

Bij de toekenning van een Fleuroselect Gold Medal was de jury vooral onder de indruk van SweetSunshine® Provence’s groeikracht en kleurschakering en roemde de sterke en veelzijdige prestaties van deze Petunia als een uitstekende aanvulling op het huidige assortiment van spreidende, dubbelbloemige Petunias.

Gebruik

Petunia cultivars SweetSunshine® Provence is een echte all-round eenjarige voor wereldwijd gebruik in perken, containers en hangpotten. Deze Petunia gedijt ook uitstekend in gematigde klimaten en houdt veel van zon.

Marktwaarde

De teler zal ervaren dat SweetSunshine® Provence makkelijk te telen en te plannen is. De opvallende kleur en sterke houdbaarheid maken het de handel makkelijk in de verkoop. De consument zal genieten van deze nieuwe dubbele Petunia die romantische herinneringen oproept aan vakanties in de Provence.

Achtergrondinformatie

Bijna twee eeuwen geleden ontwikkelde de Engelsman James Atkins de eerste prototypes van de huidige Petunia variëteiten. Pas in de jaren negentig kwamen uit Japan de eerste rijkbloeiende hangpetunias naar Europa, vermeerderd uit stek in plaats van zaad. In het spoor van enkelbloemige rassen volgden al snel dubbelbloemige types, waarbij bleek dat stekvermeerdering mogelijkheden opende die via zaad tot dan toe onbereikbaar waren. Petunia cultivars SweetSunshine® Provence is de nieuwste aanwinst in deze categorie en valt op door zijn unieke kleine bloem in combinatie met semi-hangende groeiwijze, wat dit ras uitermate geschikt maakt voor zowel pot als perkgebruik.

Technische informatie

Noviteit:
Kleinere dubbele Petunia bloemen in lavendelblauwe tinten. Makkelijk te telen in kleine pot en sterke, spreidende groeikracht en rijke bloei
Kleur:
Lavendelblauwe tinten
Bloem:
Dubbel, 3-4 cm diameter
Bloeitijd:
Voorjaar tot herfst
Type:
Eenjarige perkplant, spreidend/semi hangend
Toepassing:
Perken, containers en hangpotten. Zeer geschikt voor grotere patiopotten.
Plant:
Hoogte: 30 cm, spreiding: 50 cm
Teelt:

Beschikbaar als onbeworteld of beworteld stek. Oppotten in 11-13 cm pot van week 5 - 12. 1x toppen één week na oppotten. Temperatuur w1 tot w3: 18 °C, gevolgd door 14°C tijdens de weken erna. Reeds snel, uiterlijk 2 weken na oppotten beginnen met bemesting en vooral ijzer niveau op peil houden. Natuurlijke groeiremming DIF toepassen als de zijscheuten 3 cm lang zijn (temperatuur rond 4 uur in de ochtend laten dalen naar 8°C). Petunia houdt van veel licht. Uitsluitend schermen wanneer dit noodzakelijk is in verband met bestrijding of behandeling met remstof.

Beplanting:
Standplaats in volle zon. Plantafstand 30 x 50 cm of 4 planten per m²

Registratiegegevens

Veredelaar:
Selecta Klemm
Aanmeldingsnummer:
402/12