Petunia x hybrida Tidal Wave® Red Velour


Gold Medal Approved Novelty

Rol de rode loper uit voor Tidal Wave® Red Velour! Een unieke, intens rode kleur die verschilt van alle andere Petunia’s uit zaad. Dankzij de goed uitlopende groeiwijze wordt deze schoonheid een aantrekkelijke haag van bloemen, een prachtige bodembedekker in aanplantingen of een pronkstuk in pot op de patio. Deze Petunia heeft een uitzonderlijk lange bloeitijd en uitstekende weerstand tegen regen. Tidal Wave® Red Velour verspreidt glamour in elke tuin.

In detail

Een Gold Medal wordt toegekend aan echte doorbraken in veredeling en deze Petunia past daar absoluut tussen. Red Velour behaalde een score van 93%, de hoogste waardering in de 2014 Trials. Met name de ‘wowfactor’, bloeirijkheid en de sterke tuinprestatie van deze nieuwe Tidal Wave® variëteit heeft de jury overtuigd. Geen prijsuitreiking zonder rode loper…. Met gepaste trots reikt Fleuroselect haar ‘Oscar voor uitzonderlijke veredeling’ uit aan Tidal Wave® Red Velour.

Marktwaarde

Red Velour is de nieuwe, robuuste en levendige kleur in het Tidal Wave® assortiment. Deze Petunia uit zaad is een bijzonder sterke, krachtige plant die weinig onderhoud vereist. Red Velour heeft een hoge Botrytis tolerantie. De planten weerstaan met gemak regenbuien, zodat ze niet ‘open vallen’ en gemakkelijk verder groeien en bloeien. De spectaculaire, langbloeiende, rode bloemen van deze snelle groeier zijn een blikvanger, zowel op het terras als in de tuin. Red Velour: een krachtige impuls voor de Tidal Wave® verkoop!

Achtergrondinformatie

Petunia is een geslacht van 35 soorten bloeiende planten van Zuid-Amerikaanse oorsprong, nauw verwant aan tomaten, dodelijke nachtschade, aardappelen en chili pepers in de Solanaceae familie. De populaire bloem dankt zijn naamgeving aan de Fransen, die het woord “Petun” gebruikten, wat “tabak” in een lokale Zuid-Amerikaanse taal betekent. De groeikrachtigste uit de Wave serie, Tidal Wave®, creëert enorme planten met een verbazingwekkend aantal bloemen.

 

Technische informatie

Noviteit:
Zeer snel groeiend met een goede vertakking en sterke tuinprestaties
Kleur:
Diep rood
Bloem:
Enkel, diameter van 6 cm
Bloeitijd:
Voorjaar tot herfst
Type:
Eénjarige, F1 hybride, diploïd
Toepassing:
Perkplant
Zaad:
Ongeveer 8500 zaden per gram, kiemkracht 75%
Plant:
Hoogte 50 cm, breedte 40 cm
Teelt:

Zaaien voor de pack bij 22-24°C. Teel verder bij 14-22°C, remmen naar behoefte en oppotten na 6-7 weken.

Beplanting:
Uitplanten op 30 cm x 50 cm afstand of in 15-20 cm potten op een zonnige standplaats. Het duurt ongeveer 75 dagen van zaaien tot bloei.

Registratiegegevens

Veredelaar:
PanAmerican Seed
Aanmeldingsnummer:
07/14
Beschermingsduur:
8 jaar
Vervaldatum:
2022-12-31