Zinnia marylandica Zahara Sunburst


Gold Medal Approved Novelty

Geen zon in uw tuin op bewolkte en regenachtige dagen? Met Zinnia marylandica Zahara Sunburst hebt u altijd zon, de hele zomer lang. Het verrassende, tweekleurige patroon van rood en geel in elke bloem is nieuw in Zinnia marylandica. Bij opening tekent zich in de gele bloem een rode streep af over het midden van elk bloemblaadje en die wordt sterker door koele nachten. Het gebruik van remstof kan tijdelijk de roodverkleuring doen verdwijnen evenals warme zomernachten. Maar de zonnige uitstraling blijft, een uniek effect!

In detail

Fleuroselect bekroont echte doorbraken in veredeling met een Gold Medal. Deze spannende Zinnia scoorde hoog in de tuinproeven met een score voor innovatie van 1,8 op een maximum van 2.0. Vooral het gloednieuwe, tweekleurige effect en de constante rijke bloei vielen sterk op tijdens de proeven. De jury was unaniem in de overtuiging dat Zahara Sunburst grote uitstraling heeft in de tuin en een verdiende Gold Medal winnaar is.

Gebruik

Zahara Sunburst is een waardevolle toevoeging aan het zomer assortiment van eenjarige perkplanten en uitstekend geschikt voor de teelt in setjes en 9 -10,5 cm potten. Deze zonminnende schoonheid gedijt het beste in humusrijke en goed doorlatende grond. Zinnia marylandica komt het beste tot zijn recht in perken en borders maar geeft ook kleur aan uw terras als containerplant.

Marktwaarde

Het unieke tweekleurenpatroon in rood en geel van Zinnia marylandica Zahara Sunburst werkt zeer overtuigend op handel en consument. De warme kleuren stralen je tegemoet in het tuincentrum en verleiden tot een impulsaankoop. Zowel teler als consument hebben een groot voordeel aan de resistentie van Zinnia marylandica Zahara Sunburst tegen veel voorkomende schimmel en bacterie ziektes.

Achtergrondinformatie

Zinnia is een geslacht uit de familie der Asteraceae en inheems in Midden en Zuid-Amerika. De soort marylandica is ontstaan uit een hybride kruising die rond 1980 gemaakt is bij de universiteit van Maryland in de USA. De Zinnia Zahara serie die sinds 2009 wordt aangeboden, kenmerkt zich door sterke en ziekte-resistente planten met een uitstekende hitte- en droogtetolerantie en unieke, heldere kleuren. Zahara Sunburst is een stralende aanvulling voor de marylandica reeks en heeft alles in zich om uit te groeien tot succesvolle perkplant.

Technische informatie

Noviteit:
Zahara Sunburst is de eerste roodgele tweekleurige Zinnia marylandica.
Kleur:
Geel met rode vlam
Bloem:
Enkel
Bloeitijd:
Voorjaar tot aan de eerste nachtvorst
Type:
Eenjarig, O.P., tetraploïde
Toepassing:
Perkplant voor tuin en containers
Zaad:
500 zaden per gram
Plant:
Hoogte 40 cm, spreiding 40 cm
Teelt:

zaaien in plug en afstrooien met vermiculiet. Kiemen bij 20°- 22°C en hoge luchtvochtigheid van 95% tot de kiembladen zich ontvouwen. Verder telen bij 18°C en oppotten na 3 weken in setjes of 9-10,5 cm potten. Indien nodig 1-2 x remmen met Alar (daminozide) 1.600 ppm (1,9 gr/l 85% of 2,5 gr/l 64%). Vanaf 1 week na oppotten bijmesten met fosfor-arme mengmeststof, bij voorkeur met stikstof in nitraatvorm ( 175-225 ppm stikstof/ 1,2 -1,5 mS/cm). Houdt een EC aan in de grond van 1,5 – 2,0 mS/cm en een pH van 5,8 – 6,2.

Beplanting:
In zonnige perken met plantafstand 30 cm x 30 cm

Registratiegegevens

Veredelaar:
PanAmerican Seed
Aanmeldingsnummer:
18/12
Beschermingsduur:
25 jaar
Vervaldatum:
2037-12-31